CK Karper Waggelaar

Ik kan niet geloven dat het al meer dan tien jaar geleden is dat ik voor het eerst de Commercial King reeks van kortere hengels begon te gebruiken. Indertijd revolutioneerden ze mijn aanpak bij het vissen op karper op commerciële visgronden en ze zijn nu standaard uitrusting geworden voor vissers op deze drukbeviste locaties.

Ik dacht ten onrechte dat deze briljante hengels niet beter konden worden, maar de vooruitgang in carbon en beslag hebben Browning in staat gesteld deze mid range hengels naar een nieuw niveau te tillen. Laten we eerst eens kijken naar de twee grote upgrades waar ik echt van onder de indruk ben. De eerste is de handgreep van de Carp King hengels, zoals ze nu heten. Alle hengels zijn nu voorzien van een verkorte ergonomische handgreep, vergelijkbaar met die op de high-end Sphere serie. De reden voor het verkorten van de handgreep op de CK Carp Waggler is simpelweg om vissers in staat te stellen sneller te werpen en de afgeplatte handgreep maakt het zo veel comfortabeler, je kunt echt 'het verschil voelen' bij het werpen en het spelen van vis als zo veel meer wordt teruggegeven aan de visser. De tweede upgrade lijkt misschien heel klein maar Browning heeft geluisterd naar de hengelaars en heeft het eindoog van de hengel recht gemaakt, iets wat ik al jaren doe, zodat die vervelende momenten dat de lijn blijft haken niet meer voorkomen.

De CK Carp Waggler is 11ft/3.30m en is een tweedelige hengel, net als de rest van de CK range, en stelt de wedstrijdvisser in staat om met meerdere opgestelde hengels aan te komen, allemaal opgetuigd en klaar om te gaan. Met een gewicht van slechts 170g en een werpgewicht van 20g is het echt een droom om te gebruiken, ultra slank met een mooie parabolische 'non-lock' actie, een echte allround karper dobberhengel.

Andere kenmerken zijn soepele geleiders van hoge kwaliteit, afgezwakte graphics, een houderring en een kurken schroefmontage.

Als u op zoek bent naar een veelzijdige, betaalbare, tweedelige karper dobberhengel, dan moet u deze, en de rest van de CK serie eens bekijken.

Het beste is net beter geworden!

 

Mick Fordham

CK Karperwieg 2
CK Karper Waggelaar 3
CK Karper Waggelaar 4
CK Karper Waggelaar 5

Blijf op de hoogte van al ons laatste wedstrijdnieuws hier.

Ontdek hier meer over ons team van vissers.

 

Bezoek hier de interactieve productcatalogus van Browning.