Na vele jaren gebruik te hebben gemaakt van massief elastiek bij het vissen op kleine zilvervisjes zag ik weinig reden om over te stappen op hol elastiek, maar uiteindelijk werd ik overgehaald om het toch eens te proberen en ik voelde direct het verschil bij het gebruik van Xitan Microbore Pole Elastic.

Tegenwoordig ben ik helemaal bekeerd, omdat het vele voordelen heeft. Ten eerste gaat het veel langer mee dan massief elastiek; het is ook veel soepeler, rekt niet uit als er een schurk langskomt, heeft minder geheugen en plakt niet. Microboor is ook verkrijgbaar in een groot aantal verschillende sterktes en is veel dunner dan gewoon hol elastiek.

Nu volledig omgebouwd, gebruik ik het bij het vissen op zilvers, grote brasem tot en met karper. Ik zou ten zeerste aanraden de groene voor voorn, skimmers en baars, oranje voor grote brasem en roze voor F1's en karper.

Als u nog steeds vast elastiek gebruikt, probeer het dan eens met Microbore elastiek, u zult aangenaam verrast zijn.

 

Xitan Microbore Pole Elastic is verkrijgbaar in zes diameters -

Limoen groen 1.3mm 3-5

Oranje 1,5 mm nominaal 5-7

Roze 1.9mm beoordeeld 7-9

Blauw/Parel 2.3mm, 9-13

Jagersgroen 2,7 mm, 13-17

Rocket Red 3.0mm, 17-21

John Pantrey

xitan microboor elastiek 2

Microboorelastiek loopt soepel door stokdelen zonder te kleven en is lichter dan normaal hol elastiek.

microboor elastiek 3

Microbore is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende diameters, waardoor hij geschikt is voor alles van zilvervis tot grote karper.

Blijf op de hoogte van al ons laatste wedstrijdnieuws hier.

Ontdek hier meer over ons team van vissers.

 

Bezoek hier de interactieve productcatalogus van Browning.