Verbeter uw nauwkeurigheid met afstandsmarkeerstokken

We weten allemaal hoe belangrijk nauwkeurigheid kan zijn bij het feedervissen. Als je je feeder op een bord plaatst, zal elke lading aas de stek opbouwen en de vis concentreren op de plaats waar je ze wilt hebben, in plaats van het aas over de hele stek te verspreiden. Je kunt je nauwkeurigheid verbeteren met Distance Marker Sticks.

Browning reels zijn voorzien van 'lijnvriendelijke' clips op de spoelen die ontworpen zijn voor het vastklikken om ervoor te zorgen dat elke worp 'op het geld' landt. Sommige, zoals de nieuwe Black Viper SLC hebben twee clips, zodat je met dezelfde set-up twee verschillende lijnen kunt vissen. Ja, wat gebeurt er als je een grote vis aan de haak slaat en je de lijn moet losmaken om een vis te laten lopen, of als de lijn breekt en je de hengel opnieuw moet binnenhalen, of als je gewoon twee hengels op precies dezelfde afstand wilt uitzetten?

De meeste vissers beseffen nu dat het tellen van het aantal slagen bij het binnenvissen niet de meest nauwkeurige manier is om de afstand te meten. Als je echt nauwkeurig wilt zijn, dan zijn Distance Marker Sticks de manier om dat te doen.

Hoewel we meestal denken aan het gebruik van stokken bij het vissen op grote afstand, kunnen ze even nuttig zijn bij het opklimmen naar ver uit de kust gelegen elementen, of in open water op kleinere locaties. Als je kortere hengels gebruikt, verklein dan de afstand tussen de stokken van de standaard vier meter naar twee meter, zodat het gemakkelijker is om de draaiende beweging te maken.

De Browning stokken zijn voorzien van lijnvriendelijke ribben die de lijn stevig vasthouden en voorkomen dat de lijn in de knoop raakt als u hem weer op de spoel wikkelt.

De solide bewerkte punten maken het ook gemakkelijk om de stokken met gemak in steenachtige oevers te duwen.

Noteer altijd hoeveel bochten u hebt gemaakt, inclusief de lengte van de laatste gedeeltelijke bocht, zodat u naar dezelfde plaats kunt terugkeren als u opnieuw moet aanhaken.

Een briljant, maar eenvoudig product dat elke feedervisser in zijn handtas zou moeten hebben.

afstandsmarkeringsstokjes 2

Met de afstanden die op het bij de Distance Marker Sticks geleverde lint zijn aangegeven, kunt u uiterst nauwkeurig te werk gaan.

afstandsmarkeringsstokjes 3

Als u kortere hengels gebruikt, halveert u de afstand tussen de stokken om het gemakkelijker te maken de lijn eromheen te wikkelen.

Blijf op de hoogte van al ons laatste wedstrijdnieuws hier.

Ontdek hier meer over ons team van vissers.

 

Bezoek hier de interactieve productcatalogus van Browning.