Rory Jones heeft onlangs een briljant resultaat behaald door het driedaagse Preston River Yare Festival te winnen. Hier is hoe hij het er vanaf bracht.

Ik heb deze week het driedaagse Preston River Yare festival gevist met Tom Scholey en Rob Perkins, prima heren en geweldig gezelschap.

Peg 61 was een droomstart, een mooie gestage dag vissen op het midden van de rivier zorgde ervoor dat 33 pond aan skimmers in de pan belandde. Genoeg om de sectie en de wedstrijd te winnen.

Dag twee en ik was op weg naar pin 129. Een mix van feedervissen in het eerste uur en veel stokvoorn resulteerde in 16 pond. Genoeg om de sectie en de 3e plaats in de wedstrijd veilig te stellen. Naarmate de rivier afnam, dreven de vissen verder uit en werd het vissen moeilijker. De voorn lijkt te houden van zowel stroming als diepte.

De laatste dag werd doorgebracht op pin 141, een zeer diepe pacy peg in wat een redelijk, maar moeilijk gedeelte was geweest. De eerste twee uren werden doorgebracht op de feeder, waar een handvol kleine skimmers werden gevangen. Aan de hengel met een grote worp met caster resulteerde in een aantal kwaliteitsvoorns en een totaalgewicht van 12 pond, net genoeg om de sectie binnen te slepen.

Drie goede haringen, 3 punten en een totaal van 61 pond was genoeg om het festival te winnen!

De feeder uitrusting bestond uit 12 voet Sphere M Feeder hengels, Black Viper reels geladen met 0.8mm braid en maat 12 Sphere Match haken gebonden aan 0.17mm fluorocarbon en een mix van Sonu aas F1 Dark en Thatchers.

De hengel bestaat uit No 6 solid, 2g - 6g dobbers, 0.16mm Cenex Hybrid Power lijn, tot 0.9mm haaklengten aan ofwel een 18 of 16 Sphere Match haak.

Dank aan Andy Wilson-Sutter voor het organiseren van een geweldige wedstrijd, ik kijk uit naar volgend jaar.

De getijde rivier Yare is zo'n fascinerende rivier, en vol met vis.