Tijdens het heetste weekend van het jaar tot nu toe viste Browning's Nick Crooks een briljante twee dagen op de rivier de Tees om de finale van de Covid vertraagde 2020 Northern River Masters te winnen. Hier is Nick's verhaal over hoe de wedstrijd zich ontvouwde.

Dag 1 - Bowesfield peg 42

Ik had dit deel van de rivier nog nooit gezien, maar mijn haak aan de binnenkant van een bocht zag er prachtig uit. Ik pleegde een paar telefoontjes voor de wedstrijd en het werd duidelijk dat ik een zeer goed gebied had getrokken.

Rond de hengel plunderend vond ik twee lijnen; één in 10.5ft water op 7m, waar ik vier ballen met pinkies en een paar casters in voerde. De tweede lijn was op 13m in 12ft water, waar ik zes ballen met wormen, casters en dode maden voerde in de hoop op enkele skimmers.

Ik stelde ook een Sphere 13ft 80g feederhengel op om een lijn te voeden op 58m bij de start, maar hoefde deze nooit op te halen tijdens de wedstrijd.

Het was eerlijk gezegd een vrij eenvoudige wedstrijd, gewoon wat roulerende lijnen en het verwisselen van haakaas zorgden ervoor dat de aanbeten het grootste deel van de wedstrijd bleven komen. Het was nooit echt goed, maar net goed genoeg om geduldig te zijn en te weten dat wanneer ik een vis ving het van een goede stempel was. Ik verloor een grote baars van meer dan een pond en een grote paling deed me de das om, wat niet ideaal was en beslissend had kunnen zijn.

Ik woog 13lb 14oz. Dit was genoeg om de wedstrijd te winnen dus de perfecte start.

Dag 2 - Yarm peg 192

 

Eindpen in de wedstrijd, hoewel niet een geweldig gebied voor skimmers de laatste tijd, maar ik hoopte dat ik wat kleine vis kon vangen en bezig kon blijven. Het doel was slechts 5 pond, want ik wist dat het weer keihard zou worden in de 30 graden hitte.

Ik viste deze keer met drie hengellijnen, en een feederlijn op 45m die het verre gras raakte.

De haak was diep, en eerlijk gezegd had ik er niet zo'n zin in toen ik de loodlijn omhoog stak. Ik slaagde erin een plek te vinden waar ik kon vissen op 10ft, dit was de laatste tijd de beste diepte, maar mijn lange lijn lag op 16ft plus.

De dag werd doorgebracht met het roteren van lijnen, in een poging om alles te vangen wat over een van mijn lijnen zou kunnen komen, aangezien het bijvullen met meer voer de kus des doods was op de rivier.

Ik belde Ian Rodger 'roachy' Rockgod Exley waarvan ik wist dat hij hem gevangen had.

Hij zei dat je nog 2 pond 7oz nodig hebt om me te verslaan. Ik zei hem dat het kantje boord was maar dat ik echt dacht dat ik te weinig had. Gelukkig ging mijn vis 3 pond.

Mijn totaal van 16-14 was genoeg om Ian te verslaan en de titel en een mooie £5k cheque te pakken. James Dent werd derde, dus ik ben blij voor hem. Ik heb het hele weekend met hem doorgebracht en zonder zijn hulp, samen met Alan Le Patourel en Michael Bower, zou ik niet in de buurt van de overwinning zijn gekomen.

Grote dank aan het Northern RIVER Masters team, het is moeilijk geweest om deze finale te halen met al die dingen die de laatste 12 maanden zijn gebeurd.

Ik vond het heerlijk om het weekend met mijn vader op de bank door te brengen, want daar kom ik nooit aan toe, en dat was voor mij het hoogtepunt van mijn weekend.