Tom Noton van Browning kwalificeerde zich onlangs voor de RiverFest-finale van dit jaar op zijn geliefde rivier de Trent. Hier is Tom's verhaal over hoe zijn wedstrijd verliep.

Afgelopen weekend viste ik de kwalificatiewedstrijd voor de RiverFest finale op de rivier de Trent rond Newark en ik ging alleen en kwalificeerde me! Ik was geloot op lijn 29 in Rolleston. Interessant genoeg was dat dezelfde lijn waar ik zat toen ik eerder een goede schub kreeg van Hadrian Whittle. Het was dus een kans om hopelijk te leren van die vorige wedstrijd en dingen recht te zetten.

 

Met alweer een snikhete dag besloot ik dat 10 pond een redelijk doel zou zijn voor die dag. Dit zou hopelijk komen van twee lijnen op de feeder, een worm lijn, en hengel en hennep. Een trage start voor iedereen, maar ik slaagde erin een paar scharren en voorns te vangen met een enkele schar van 4-5oz ertussen. Ik moest de vangsten terugschroeven en constant dingen veranderen om de aanbeten te laten komen.

 

Ik had een goede periode rond 14:00 toen ik niet snel genoeg kon binnenkomen voor kleine scharretjes tot 6oz. Ik had een paar aanbeten op de hengel, maar het ging niet zo snel als met de feeder en de stempel was klein.

Ik eindigde met 13lb 4oz en dat was genoeg om de zone te winnen en opnieuw een finaleplaats te bemachtigen. Hopelijk kan ik het een paar keer beter doen dan vorig jaar en deze keer winnen - slide on brothers.
Goed gedaan aan de andere qualifiers Lee Wright, Paul Goulding en matchwinnaar James Robbins.