Craig Edmunds heeft vorige week een geweldig resultaat behaald door het vijfdaagse festival in Ivy House Lakes te winnen. Hier is Craig's dag-voor-dag verslag van hoe hij het er vanaf bracht.

Dag 1 - Willow, peg 21.

Ik heb de eerste paar uur doorgebracht met vissen omdat ik vroeg geen aanwijzingen had. Dit resulteerde in vier vissen. Het bleek dat er weinig mensen aan het vangen waren, dus het was lekker om even van de leg te gaan.

Toen zag ik op 13 meter een beetje modder omhoog komen over een plek waar ik een paar pellets had gepingd en hier zaten drie karpers op. Met nog twee en een half uur te gaan voerde ik mijn kantjes en de karpers kwamen onmiddellijk binnen.

Dit leidde tot wat ik alleen maar kan omschrijven als misschien wel de meest hectische kantvisserij die ik ooit heb meegemaakt. In het laatste uur en een kwartier vulde ik twee en een half net om te eindigen met net geen 300 pond en de overwinning.

Een mengsel van maden, micro's en maïs na elke vis was de manier om te gaan, met een paar wormen aan de haak. Ze waren zo agressief aan het eten en aten het aas zo snel op dat ik geen enkele vis vals heb gevangen. Ik ging weg met de gedachte wat er gebeurd zou zijn als ik eerder was begonnen met voeren langs de kant!

Dag 2 - Peg 11 op Heron.

Ik begon kort op pellets voor 10 vissen, maar merkte een paar kolken op de ondiepe lijn en spendeerde de rest van de dag op 11 meter op pellets voor 150+ F1's voor 194lb en nog een overwinning. De vis kwam graag naar boven en 8 centimeter diep bleek de juiste diepte te zijn op deze dag.

Dag 3 - Peg 10 op het Oude wedstrijdmeer.

Ik spendeerde het grootste deel van de dag op 16 meter van het eiland aan het vangen van stockies op pellets en een paar op de Method feeder, voordat ik laat aan de rand een paar betere exemplaren ving op wormen over casters en maden. Mijn 115lb was goed genoeg voor een 2e plaats in de sectie.

Dag 4 - Peg 46 op Kingfisher.

De vorige drie dagen op dit meer waren allemaal gewonnen door ondiep te vissen met casters, dus dat was het voornaamste aanvalsplan, maar het ging niet helemaal volgens plan.

Ik heb dit meer slechts twee keer eerder bevist en om de een of andere reden dacht ik dat de stempel van de vis groter was, dus besteedde ik te lang aan het proberen om ondiep kwaliteit te vangen terwijl ik kwantiteit had moeten vangen, aangezien ik genoeg kleinere kon vangen op het dek onder mijn ondiepe lijn op wormkoppen.

Ik eindigde met 93 pond als 4e en met een 95 pond en 101 pond voor me kreeg ik een schop onder mijn kont omdat ik veel te vroeg te positief was, in plaats van op mijn gevoel te beginnen. Ik deed het tegenovergestelde van wat ik probeer over te brengen bij het coachen, dus ik had alleen mezelf iets te verwijten. Op dat moment dacht ik dat dat het einde was van mijn kansen om te winnen.

Dag 5 - 22 op Heron.

Ik had een dozijn karpers te kort op pellets voordat dat opdroogde. Overschakelen naar mijn ondiepe lijn, opnieuw met pellets, leverde geen teken op, dus was het tijd om weer te veranderen. Toen ik weer te kort kwam schakelde ik over op het voeren met casters en dit werkte beter. Zou dezelfde aanpak werken op de ondiepe lijn?

Ik ging terug naar buiten en bracht de rest van de dag door op 11 meter waar ik met een geband caster 146 pond ving, waarmee ik de sectie won. Jamie Read, die een geweldige visser is, had een derde plaats nodig om te winnen, maar hij had een soortgelijk lot als ik de dag ervoor met Kingfisher en kon niet verder komen dan een 5e plaats, wat betekende dat ik het festival won.

Ik had medelijden met Jamie, en toen ik daarna met hem sprak zei hij ook dat hij geen ondiepten kon vangen, maar toen hij overstapte op het vissen op het dek met wormen ving hij volop kleinere vis, maar als je al achter ligt heb je altijd het gevoel dat je positief moet zijn om het terug te klauwen, dus ik begreep zijn mindset volkomen. Beslissingen nemen in de visserij is alles.

Een briljant geleid festival door Andy en Karen, met het complex vissen zijn hoofd af de hele week; een bewijs van het harde werk dat ze erin hebben gestoken. Voor elk meer is een andere aanpak nodig, met F1's en stockie karpers in Heron, grote karpers in Willow en een mix van stockies en grotere karpers op Kingfisher en het Match meer, met veel silvers om naar te vissen, wat een groot verschil kan maken met natuurlijk aas dat van vitaal belang is om behoorlijke sectiepunten te scoren. Het is zeker een visserij die van kracht naar kracht gaat! Goed gedaan aan alle inlijsters en iedereen die deelnam in een mooie vriendelijke sfeer.

Craig 'Trigg' Edmunds