Kanalen hebben hun eigen charmes. De diepte, de wisselende stromingen en ook de scheepvaart. Het is een bijzondere vorm van vissen.

Vissen op het kanaal met de feederhengel kan interessant en spannend zijn!

Bijzonder goed is een statisch kanaal, waar enkele mooie brasems kunnen worden gevangen. Ik gebruik een mix van Champion's Feeder Big Bream en Champion's Feeder Quick Skimmer Groundbaits. De Big Bream groundbait helpt om de mix te binden, en geeft het een grovere structuur, samen met wat zoetheid. De Quick Skimmer helpt om de mix te breken, geeft het een mooie structuur en een kenmerkende geur waar de brasem van houdt, zonder teveel kleine vis aan te trekken.

Een paar dode maden en wormen worden aan het aas toegevoegd om de mix voldoende voedsel te geven om de brasems vast te houden als ze eenmaal aankomen.

Op grote kanalen kan het de moeite lonen om meerdere lijnen te bevissen, omdat de brasem op een bepaalde afstand van de oever kan patrouilleren. Als ik drie lijnen zou moeten kiezen, dan zouden dat zijn: onderaan de helling dicht bij mijn eigen oever, in het diepste water in het midden van het kanaal, of onderaan de verre kant. Vaak zal één lijn veel beter blijken dan de andere, maar het loont om de vis te zoeken en niet te dogmatisch te zijn.

Voor het vissen op korte tot middellange afstand gebruik ik de Browning Big Pit feeders, terwijl wanneer ik een maximale afstand nodig heb de Xenos Wire Pro Cast feeders echt tot hun recht komen. Haakaas is steevast een worm of twee. Met deze combinatie zou je, als er brasem in de buurt is, moeten kunnen genieten van een leuke dag actie.

Strakke lijnen!

Martin Siwon

Martin's Bream Feeder Visgerei

Black Magic CFX Feederhengels

Zwarte Viper Compact haspel

Xenos voederbak

Big Pit voederbak

Zwarte Magie Goudvlecht

Bol Haken

 

Martin's Bream Feeder Grondvoer

Kampioensvoedergrootmoeder

Champion's Feeder Quick Skimmer