Oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels.

De keuze van een lijn is iets heel persoonlijks. Zoals de meeste mensen, als ik eenmaal een lijn heb gevonden die me bevalt, dan heb ik de neiging om daar bij te blijven. Een nylon lijn die het laatste jaar veel indruk op me heeft gemaakt is Browning's Black Magic Gold. Ik heb deze lijn gebruikt voor mijn shock leaders bij het feedervissen (normaal gebruik ik Cenex Feeder Braid als hoofdlijn).

Black Magic Gold heeft bewezen zeer betrouwbaar te zijn, met een grote schuurweerstand en knoopvastheid. Het is niet de dunste lijn die verkrijgbaar is, maar ik ben meer dan blij met een compromis in diameter in ruil voor zijn betrouwbaarheid.

Voor zo'n sterke lijn is hij ook zeer goed te gebruiken, hij zit heel mooi op de spoel en heeft weinig geheugen. Hij zinkt ook goed, wat handig is als je hem gebruikt als shock leader in combinatie met een fijne gevlochten hoofdlijn. De donkerbruine kleur is ook erg mooi en mengt zich goed met de bodem.

De 8lb / 0.21mm lijn is mijn keuze als shock leader in combinatie met de 0.10mm Cenex Sinking Feeder Braid, met vier slagen op de reel genoeg om me wat demping te geven bij de worp.

Een hele mooie lijn en een goede prijs ook.

Strakke lijnen!

Tom Noton

Dit is een echt taaie lijn, ideaal voor feeder- of zwaarder dobberwerk.

Ik gebruik deze lijn voor het maken van shock leaders op mijn feederhengels.